Kysy konsultilta: Mitä jokaisen kannattaa ymmärtää DevOps:sta?

Sara Peltola • huhtik. 06, 2023

Mitä jokaisen kannattaa ymmärtää DevOps:sta?

DevOps on yleistermi työskentelymallille, jossa kehittäjien ja ylläpitäjien yhteistyö on tiiviimpää tai erot tiimien välillä poistuvat jopa kokonaan. Yleensä siinä mahdollistetaan kehittäjille itsenäisempi tapa toimia omien vastuusovellustensa ylläpitoon liittyvissä asioissa kuten automaatio, testaus ja valvonta. Nämä kyvykkyydet tarvitsevat erilaisia työkaluja, joiden ylläpito voi olla kuitenkin kootusti operoinnin tai DevOps-tiimin vastuulla.


Itsenäisempi työskentelytapa tarvitsee tuekseen näkyvyyttä tavoitteisiin sekä raamit, joiden sisällä toimitaan. Näin vältytään siltä, että organisaation sisälle syntyy useita eri kulttuureja. Monesti DevOps liitetään myös ketterään kehitykseen, koska se mahdollistaa nopean kehityssyklin, kun julkaisuputket ovat automaattisia ja kehittäjät näkevät muutoksen vaikutuksen itse eikä tarvitse odottaa virheraportteja. Sovelluksien kehityssyklin lisäksi DevOpsissa usein halutaan kehittää itse kehitystä. Tällöin mietitään, miten sovelluskehityksestä voisi saada vielä turvallisempaa, laadukkaampaa ja organisaation tavoitteita vastaavampaa
.



Cloud Architect

Antti Elonheimo

Senior Consultant

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: