Kysy konsultilta: Mikä on GitOps malli?

syysk. 21, 2023

Mikä on GitOps malli?

GitOps-mallissa Git-versionhallintajärjestelmä toimii infrastruktuurin tai sovelluskonfiguraation ainoana totuuden lähteenä (engl. Single Source of Truth). Muutokset viedään käyttöön automaattisesti joko CI/CD-pipelinen tai tähän synkronointiin tarkoitetun ohjelmiston avulla. GitOps-malli on yleistynyt erityisesti IaC-työkalujen (infrastruktuuri koodina) yleistymisen myötä. Suurimpia hyötyjä tästä mallista ovat automaattinen versiointi, muutosten jäljitettävyys sekä tavoitetilan ja todellisen tilan välisen muutoksen (engl. drift) havainnointi.



Antti Elonheimo

Senior Consultant

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: