Kysy konsultilta: Mitä hyötyä on pariohjelmoinnista?

syysk. 13, 2023

Mitä hyötyä on pariohjelmoinnista?

Pariohjelmointi (eng. “pair programming”) on työskentelytapa, jossa kaksi ohjelmoijaa istuvat yhdessä saman tietokoneen ääressä tehden yhteistyötä siten, että toinen kirjoittaa koodia toisen katsellessa. Tällä pyritään parantamaan kehitettävän ohjelmiston laatua, sillä mahdollisissa ongelmatilanteissa kaksi ohjelmoijaa voivat ratkoa ongelmaa yhdessä välittömästi.

Toinen yleinen peruste pariohjelmoinnin käyttämiselle on tietouden (niin kehitettävän ohjelmiston kuin yleisimpien käytäntöjen ym. suhteen) ja osaamisen tehokkaampi jakaminen tiimien ja työyhteisöjen sisällä, kun kehittäjät näkevät toistensa tapoja ratkoa eteentulevia ongelmia.

Juha Mustajärvi

Full Stack Developer

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: