Kysy konsultilta: Mikä on AWS Local Zone ja miten sitä voidaan hyödyntää?

Sara Peltola • maalisk. 27, 2023

Mikä on AWS Local Zone ja miten sitä voidaan hyödyntää?

AWS Local Zone on AWS:n palvelu, joka tarjoaa AWS:n infrastruktuuripalveluita lähellä käyttäjän fyysistä sijaintia. AWS Local Zone on käytännössä konesali, joka on sijoitettu fyysisesti lähelle loppukäyttäjää. Tämä auttaa parantamaan suorituskykyä sovelluksissa, jotka vaativat erittäin alhaista viivettä tai nopeaa reagointikykyä.


AWS Local Zone sisältää valikoiman AWS:n infrastruktuuripalveluita. Palveluiden valikoima vaihtelee eri sijaintien välillä. Suomen osalta lähin AWS Local Zone palvelee Helsingissä, jonka palveluvalikoima rajoittuu lähinnä laskenta- ja verkkopalveluihin, kuten Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), Amazon Elastic Container Services (ECS) ja Amazon Virtual Private Cloud (VPC).

AWS Local Zonen operointi tapahtuu aina lähinnä olevan varsinainen AWS-regionin kautta, täten esimerkiksi Helsingin Local Zonea hallinnoidaan AWS:n Tukholman regionilta. Yhteensä Local Zoneja on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 32 kpl ja uusia lanseerataan jatkuvasti lisää.


Cloud Architect

Ville Välimäki

Cloud Architect

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: