Kannustava me-henki löytyi Webscalesta - Esittelyssä uudet webscalerit Otto, Janne ja Esa

Henni Heikkilä • marrask. 21, 2022

Syksyllä Webscalessa aloittaneet Junior Cloud Engineer Otto, Software Developer Janne sekä Cloud Engineer Esa kertovat tunnelmistaan ensimmäisten työviikkojen jälkeen. Positiivisilla fiiliksillä oleva kolmikko listaa uuden työn parhaimpia puolia; avoimuus, vapaus, loistavat työsuhde-edut sekä pienemmän yrityksen mahtava me-henki!


Otto


Otto (kuvassa vasemmalla) aloitti Webscalella Junior Cloud Engineerinä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu luoda ja ylläpitää AWS-pilvipalveluita. Työn aloitus on Oton mukaan sujunut leppoisasti. Hän pitää erityisen hyvänä puolena sitä, että perehdytykseen on varattu hyvin aikaa ja hän on saanut tutustua työtehtäviinsä rauhassa.  Työpäivät ovat kuluneet opiskellen itsenäisesti sekä perehdyttäjän kanssa. AWS palveluihin Otto on perehtynyt pikkuhiljaa ja vähitellen hän on alkanut myös hoitaa pienempiä tehtäviä eri asiakkuuksille. 


Ensitunnelmistaan työssä Otto kertoo; “Olen ollut yllättynyt siitä, kuinka hyvät työsuhde-edut Webscalella ovat. Sain esimerkiksi aika vapaasti valita laitteet, mitä työssäni käytän. Lisäksi toimistolla on aina limua ja muita virvokkeita saatavilla”. Vapaa-ajallaan Otto tykkää nukkua, pelata, viihdyttää kissaansa sekä viettää aikaa ystäviensä kanssa. 


Janne


Janne (kuvassa keskellä) työskentelee Webscalella Vaalikonepalvelu -tiimissä, jossa hän keskittyy palvelun käyttöliittymän kehittämiseen. Janne on ollut innoissaan siitä, että pääsee tekemään vihdoin sellaista työtä, minkä lopputulosta muutkin ihmiset käyttävät. “Tein aikaisemmin lähinnä sisäisiä työkaluja maksimissaan 10 henkilölle, joten kovin moni ei ole nähnyt oman käden jälkeä”, Janne kertoo.


Aloittaessaan työt Jannea on kiinnostanut mahdollisuus päästä nimenomaan konsulttiyritykseen tekemään erilaisia projekteja ja näkemään, millaisia eri asioita ihmiset tekevät, miksi he tekevät niin ja miten itse pystyy omilla taidoillaan helpottamaan tekemistä. “Toistaiseksi ainakin kaikki vaikuttaa hyvältä ja vaalikone on niin valtava projekti, että pääsee tekemään paljon erilaisia asioita ja asiakkaat vaihtuvat eri vaaleissa”, Janne tuumii.


Webscalen työskentelytavoista Jannella on vain positiivista sanottavaa. “Kun aloitin Webscalella, avoimuus ja vapaus yllättivät. Täällä kannustetaan ottamaan kantaa ja annetaan myös rehellistä palautetta”, Janne kehuu. Työajan ulkopuolella Jannen voi löytää mm. juoksemasta, salilta treenaamasta tai pelaamasta pöytäroolipelejä.


Esa


Esa (kuvassa oikealla) tekee Webscalella AWS/pilvi-konsultointia. AWS:stä kiinnostunut Esa löysi tiensä Webscaleen tehdessään aiemmin samassa asiakasprojektissa yhteistyötä Webscalen omien konsulttien kanssa. “Juteltiin, miten asioita pitäisi tehdä oikein ja siitä tuli sellainen olo, että tuosta olen kiinnostunut ja haluaisin päästä tutustumaan Webscalen tapaan tehdä töitä” , Esa kertoo.


Esa kuvailee omaa työn aloitustaan suoraan syvään päähän heittona. Kokeneelle koodarille varoitettiin, että työssä voi olla kova oppimiskäyrä, ja Esa onkin perehtynyt kaikkeen parhaansa mukaan. Työprojektissa on ollut paikoitellen melkoinen kiire, mutta Esa haluaa pitää huolen siitä, että työt tulee kunnolla tehdyksi ja että koodin laatu ei kärsi. Esan odotukset työstä Webscalella ovat toteutuneet hyvin. “Niihin asioihin olen juuri päässyt perehtymään, mitä toivoinkin töihin tullessani” , Esa vakuuttaa. Vapaa-ajallaan Esa harrastaa pyöräilemistä, uimista sekä luonnossa liikkumista.


Me-henki


Uudet webscalerit pitävät etätyöskentelyä erittäin näppäränä etuna, mutta kaikki tekevät myös toisinaan mielellään töitä toimistolta käsin.  “On mukava päästä tapaamaan työkavereita toimistolla ja tutustua heihin paremmin” , Otto pohtii. 


Esalle yksi syy työpaikan vaihtamiseen oli itse asiassa se, että: “pienemmässä firmassa muodostuu helpommin me-henki”. Hyvä me -henki vaikuttaakin olevan kaikille tärkeää, ja toiveena on, että uusien työkavereiden kanssa muodostuu yhteinen tekemisen meininki. “Olisi mukavaa, että ihmisten, kenen seurassa tekee töitä 8 tuntia päivässä yhdessä, voisi viettää aikaa myös vapaa-ajalla” , Otto summailee.


Uusien webscalereiden onneksi Webscalella heittäydytäänkin usein myös yhdessä vapaalle. Erityisesti Webscalen kuukausittaiset afterworkit keräävät kiitosta. ”Tosi kiva, että niitä järkätään ja mielellään niihin osallistun. Päästään näkemään työkavereita ja kehittämään hyvää tiimihenkeä entisestään” , Janne hehkuttaa.


Töihin Webscaleen?


Me Webscalella uskomme, että työ on palkitsevaa silloin, kun sen tekijällä on sopivasti vastuuta ja vapautta. Mottomme on “parhaat keskittyvät olennaiseen” ja meille se tarkoittaa sitä, että asiantuntijamme ovat parhaimmillaan, kun saavat käyttää aikaansa heille merkityksellisiin tehtäviin. Asiakkaat saavat meiltä laadukasta palvelua ja, mikä tärkeintä, koemme tiiminä onnistumisia ja opimme yhdessä. 


Kiinnostaisiko sinua liittyä tiimiimme? Lue lisää rekrysivuiltamme. Kuulemme mielellämme tarinasi ja otamme selvää, olisimmeko me sinulle oikea työnantaja.


Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: