Kysy konsultilta: Miksi devaajan kannattaa oppia käyttämään TypeScriptiä?

Sara Peltola • maalisk. 08, 2023

Miksi devaajan kannattaa oppia käyttämään TypeScriptiä?

TypeScript on JavaScriptin laajempi versio. Se tarjoaa samat ominaisuudet kuin JavaScript, mutta lisäksi myös muita ominaisuuksia. Tärkeimpänä näistä on tyypitys eli mahdollisuus määrittää tyyppi esimerkiksi muuttujille. Tyypityksen ansiosta voidaan välttää monia virheitä, koska kehittäjän IDE ja TypeScript-kääntäjä osaavat tunnistaa, jos koodia yritetään käyttää vastoin määritettyä tyypitystä. Myös koodin kehittäminen on miellyttävää, sillä refaktorointi on helpompaa tyypityksen toimiessa eräänlaisena turvaverkkona. Tyypitetty koodi myös dokumentoi itseään paremmin.

TypeScript on laajasti käytössä ja sillä on suuri yhteisö eli sitä pääsee käyttämään monissa projekteissa sekä apua ongelmatilanteissa saa hyvin.


Senior Consultant

Jukka Ukkonen

Senior Consultant

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: