Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä joustavassa työympäristössä - esittelyssä uusi webscaler Miro

Juho Sopanen • jouluk. 18, 2023

Marraskuussa Webscalen myyntitiimi jatkoi vahvistumistaan, kun Miro Nissilä aloitti työt Junior Sales Specialistina. Ensimmäisten viikkojen aikana Miro on päässyt perehdytyksen lisäksi jo konkreettiseen asiakastyöhön kiinni ja kertoo alun sujuneen kaikin puolin mukavissa merkeissä. Ensi vuoden osalta tavoitteet ovat selkeät.



Miron tie Webscalelle

Webscaleen yrityksenä Miro törmäsi ensimmäisen kerran Instagramissa huomattuaan ilmoituksen, jossa haettiin uransa vielä alkutaipaleella olevaa myyjää kehittymään ja kasvamaan. Työnkuva vaikutti hänestä selkeältä ja pienempi yritys yhdistettynä rooliin, johon voisi itse vaikuttaa oli kiinnostava kombinaatio. Lisäksi IT-ala on kiinnostanut häntä aina. Työnhakuprosessi sujui Miron mukaan jouhevasti ja prosessin aikana häntä ilahdutti etenkin miten perusasiat, kuten kommunikointi sujui. 

“Koko ajan tuli tunne, että tietää missä mennään ilman epäselvyyksiä. Tuntui, että hakijaprofiiliini ja henkilökohtaiseen tilanteeseeni oltiin perehdytty hyvin. Avoimuus nousi myös hyvin esiin”, Miro totesi rekrytointiprosessista.

Keskustelujen jälkeen Miro päättikin tarttua haasteeseen ja hän on ehtinyt työskennellä nyt muutaman viikon ajan Webscalella. Miron työnkuvaan kuuluu myyntitehtävät erityisesti prosessin alkuvaiheen osalta eli potentiaalisten asiakkaiden prospektointi, kontaktointi ja yhteydenpito muun muassa puhelimen välityksellä. 


Perehdytys on sujunut Miron mukaan hyvin. Hän kokee sen edenneen sopivassa tahdissa ilman turhaa kiirehtimistä, mutta myös käytännön työtä on tuotu hyvässä suhteessa mukaan pikkuhiljaa. Perehdytyksessä toimitusjohtaja Tero Kauhaselle on ollut suuri rooli ja myöskin myyntitiimistä Teemu Kuusisto ja Iiro Nousiainen ovat sparrailleet asioita. Ylipäätään ensiajatukset myyntitiimistä ovat positiiviset. Miro kokee pienen tiimin kommunikoinnin sujuvan hyvin ja esimerkiksi eri prosesseista pystytään sopimaan joustavasti. Parasta Webscalella työskentelyssä tähän asti Miro sanoo olleen muut webscalerit eli työporukka, johon hän koki pääsevänsä sisään heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös pikkujouluja vietettiin heti ensimmäisen työviikon päätteeksi, jolloin Miro pääsi tutustumaan suurimpaan osaan porukkaa työajan ulkopuolellakin.


Töiden lisäksi Mirolla ei ole hankaluuksia vapaa-ajalla keksiä tekemistä, sillä hän opiskelee parhaillaan samaan aikaan Turun Kauppakorkeakoulussa kolmatta vuotta tietojärjestelmätieteitä. Miro työskentelee Webscalella osa-aikaisesti opintojen ohessa ja pystyy joustavasti vaikuttamaan työskentelyaikoihin, -päiviin ja -paikkaan sen mukaan miten opinnot aikatauluttavat kalenteria. Alku on tämänkin osalta sujunut hyvin, sillä opintojen osalta syksy on ollut myös hieman rauhallisempaa. Töiden ja opintojen jälkeen jäävän ajan Miro tykkää viettää urheillen, muun muassa käymällä kuntosalilla ja pelaamalla padelia.


Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä

Kasvuyrityksenä Webscale haluaa tarjota kehittymismahdollisuuksia uran eri vaiheilla esim. kannustamalla alan sertifiointeihin. Yhtiö on keskittynyt rekrytoinnissaan kokeneempiin it-asiantuntijoihin, mutta mahdollisuuksien mukaan Webscale haluaa tarjota myös uran alkuvaiheessa oleville tilaisuuksia kasvaa ja kehittyä osana osaavaa tiimiä. Yhtenä tekijänä, joka houkutti Miroa jättämään hakemuksen, oli nimenomaan optio kasvaa ajan saatossa kenties ihan kokoaikaiseksi myyntitiimin jäseneksi ja kasvattaa vastuualuetta osaamisen karttuessa sekä opintotilanteen sen salliessa. 


Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä tuli ilmi jo työpaikkailmoituksesta ja Miron mukaan haastattelujen aikana käytyjen keskustelujen jälkeen tämä näkemys vain vahvistui. Hän kokee nykyisen position sopivan loistavasti hänen tämän hetkiseen elämäntilanteeseen opintojen oheen. 


Ensi vuoden osalta Miro odottaa, että saa opeteltua perinpohjaisesti Webscalen palvelutarjonnan sekä myynnin prosessit. Lisäksi luonnollisesti myös AWS:n syövereihin ja sen tarjoamiin myynnin mahdollisuuksiin on tarkoitus keskittyä. Opintojen osalta puolestaan Miro suunnittelee aloittavansa kandidaatin tutkielman kirjoittamisen ensi vuoden puolella.



Töihin Webscaleen?

Me Webscalella uskomme, että työ on palkitsevaa silloin, kun sen tekijällä on sopivasti vastuuta ja vapautta. Mottomme on “parhaat keskittyvät olennaiseen” ja meille se tarkoittaa sitä, että asiantuntijamme ovat parhaimmillaan, kun saavat käyttää aikaansa heille merkityksellisiin tehtäviin. Asiakkaat saavat meiltä laadukasta palvelua ja, mikä tärkeintä, koemme tiiminä onnistumisia ja opimme yhdessä. 


Kiinnostaisiko sinua liittyä tiimiimme? Lue lisää
rekrysivuiltamme. Kuulemme mielellämme tarinasi ja otamme selvää, olisimmeko me sinulle oikea työnantaja.

Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: