Monipuolisia työtehtäviä uudenlaisessa ympäristössä - esittelyssä uusi webscaler Teemu

Juho Sopanen • elok. 17, 2023

Toukokuun alussa Webscale sai tuoreimman vahvistuksen tiimiinsä, kun Tampereella asusteleva Teemu Ala-Järvenpää aloitti työt Cloud Specialistin roolissa. Teemu kertoo hänen alkutaipaleen sujuneen mukavasti. Väliin on mahtunut myös jo kesäloma, jota hän vietti rauhallisissa merkeissä muun muassa mökillä rentoutuen.



Teemu

Teemun työnkuvaan kuuluu asiakkaiden pilviympäristöjen kehittäminen, ylläpito ja tuki. Asiakastyön lisäksi hän osallistuu myös sisäisen toiminnan kehittämiseen miettien muun muassa palvelutarjontaamme liittyviä asioita ja tekemällä työmääräarvioita.


Alku Webscalessa on sisältänyt paljon uuden oppimista ja tekemistä, jota Teemu pitää mielekkäänä, sillä se auttaa samalla ajattelemaan kriittisesti omia aiempia toimintatapoja. Myös aiemmin hankitusta kokemuksesta on ollut paljon hyötyä, sillä hän on päässyt jakamaan tietotaitoaan jo kollegoilleen. Webscalella työskentelyssä kenties yllättävintä on ollut Teemun mielestä se, että miten samoja asioita voi tehdä hyvinkin eri tavalla. Lisäksi asiakasportfolio on erilainen kuin ennen, joka vaatii oman aikansa, että tuntee asiakkaiden tilanteet syvällisemmin. 


Teemu siirtyi Webscaleen huomattavasti isomman kokoluokan organisaatiosta. Tämän hän näki positiivisena haasteena, sillä kertomansa mukaan hän ei ole työskennellyt aiemmin tämän kokoluokan yrityksessä eikä tiennyt sitä kautta mitä varsinaisesti odottaa. Alku on kuitenkin ollut enemmän kuin positiivinen, sillä vastuuta ja vapautta on ollut sopivassa suhteessa. Teemu työskentelee pääosin etänä Tampereelta käsin. Etätyön hän näkee tuoneen itselleen työrauhaa enemmän, auttaen samalla vapaa-ajan sekä työn yhteensovittamisessa. 


Vapaa-ajalla Teemu tykkää pelata tietokonepelejä sekä harrastaa erilaisia tekniikka-aiheisia juttuja monipuolisesti esimerkiksi omien atk-projektien myötä. Myös musiikki on lähellä sydäntä ja Teemu tykkää käydä erilaisilla keikoilla. Harrastusten hän kokee auttavan myös työssä jaksamisessa sekä siitä palautumisessa.


Aikaa uuden oppimiseen



Webscalessa pidetään tärkeänä sitä, että asiantuntijamme pystyvät kehittämään omaa ammattitaitoaan ja sitä kautta palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. Meillä henkilöstö voikin käyttää kahdeksan työpäivää vuodessa itsensä kehittämiseen oman valinnan mukaan. 


Teemu pitää tätä etua todella positiivisena ja tärkeänä asiana. Hän kokee erityisen merkittäväksi sen, että työnantaja kannustaa itsensä kehittämiseen, sillä muutoin tähän voisi olla vaikeampaa löytää sopivaa ajankohtaa ja se jäisi sitä kautta vähemmälle painoarvolle. IT-alalla uuden oppiminen on erityisen tärkeää esimerkiksi eri työkalujen päivittyessä nopeaa tahtia. Tällöin myös konsultin roolissa työskentelevien täytyy olla “ajan hermoilla”, jotta osaaminen pysyy relevanttina. 


Teemu ei ole vielä tarkkaan miettinyt mihin aikoo käyttää tätä ns. “korvamerkittyä” aikaa itsensä kehittämiseen. Yksi vaihtoehto voisi olla sertifikaattikokeisiin valmistautuminen, joissa osoitetaan tietotaito tiettyihin aihealueisiin liittyen vaikkapa AWS:n osalta. Myös syksyllä järjestettävä viestintäkoulutus kuulosti Teemusta mielenkiintoiselta, sillä konsultin työssä sosiaalinen kanssakäyminen korostuu teknisen osaamisen ohella. Esimerkiksi eri tekniset ratkaisut täytyy pystyy selittämään asiakkaan ymmärtämällä kielellä ja tarvittaessa myös haastamaan heidän tiettyjä toimintatapoja, mikäli näkee niissä mahdollisesti parannettavaa.



Töihin Webscaleen?



Me Webscalella uskomme, että työ on palkitsevaa silloin, kun sen tekijällä on sopivasti vastuuta ja vapautta. Mottomme on “parhaat keskittyvät olennaiseen” ja meille se tarkoittaa sitä, että asiantuntijamme ovat parhaimmillaan, kun saavat käyttää aikaansa heille merkityksellisiin tehtäviin. Asiakkaat saavat meiltä laadukasta palvelua ja, mikä tärkeintä, koemme tiiminä onnistumisia ja opimme yhdessä. 


Kiinnostaisiko sinua liittyä tiimiimme? Lue lisää rekrysivuiltamme. Kuulemme mielellämme tarinasi ja otamme selvää, olisimmeko me sinulle oikea työnantaja.


Viimeisimmät kirjoitukset

Webscalen konsultteja.
03 May, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, miten FinOps auttaa pilvikustannuksissa?
Webscalen konsultteja.
26 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on AWS Landing Zone?
Webscalen konsultteja.
19 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mitä on DevSecOps?
Webscalen konsultteja.
12 Apr, 2024
Kysy konsultilta -blogisarjassa konsulttimme tekevät selkoa alan termeistä ja ilmiöistä. Vastaukset on mitoitettu sopimaan pieneenkin tiedonnälkään. Tällä kertaa selvitämme, mikä on Serverless Framework?
Lisää kirjoituksia
Share by: